₺1.482,98 KDV Dahil
₺3.107,20 KDV Dahil
₺2.705,34 KDV Dahil
₺5.753,30 KDV Dahil
₺2.705,34 KDV Dahil
₺5.753,30 KDV Dahil
₺1.482,98 KDV Dahil
₺3.107,20 KDV Dahil
₺2.705,34 KDV Dahil
₺5.753,30 KDV Dahil
₺2.705,34 KDV Dahil
₺5.753,30 KDV Dahil
< 1 2 3 4 >

Dış Cephe Boyası

 

Binaların dış yüzeyini boyamak için tercih edilen dış cephe boyası, binanın hem estetik açıdan güzel görünmesi hem de hava şartlarına karşı dayanıklı olması için kullanılır. Bu boyalar, binayı zorlu hava şartlarına ve çatlamalara karşı korur. Farklı renkleri ve çeşitleri olan dış cephe boyaları, kaplama malzemelerinin üzerine veya betona uygulanabilir. 

Mantolama ve söve uygulamasının ardından kullanılan dış cephe boyaları, dış etkilere karşı oldukça dayanıklıdır. Bu boyanın darbelere, yağmura, kara, neme ve güneş ışınlarına karşı dirençli olduğu söylenebilir. Kolay kolay çatlayıp dökülmeyen dış cephe boyaları küflenmediği için uzun süre kullanılabilir. Ayrıca bu boyalar daha geniş yüzeylere uygulandığı için esnek yapılıdır.

 

Dış Cephe Boyası Çeşitleri Nelerdir?

 

Dış cephe boyasının pek çok çeşidi olup hepsinin birbirinden farklı özellikleri vardır. Bu boya çeşitleri şunlardır:

 

Silikonlu Dış Cephe Boyası

 

Silikonlu dış cephe boyası akrilik kopolimer bağlayıcı esaslıdır. Binanın yüzeyine su geçirmesine izin vermeyen bu boya çeşidi, su itici özelliğe sahiptir. Bununla birlikte neme ve zararlı güneş ışınlarına karşı dirençlidir. Güneş ışınlarının boyanın rengini değiştirmesine izin vermeyerek uzun süreli kullanım olanağı sunar. Silikonun esnek yapısından dolayı da kolaylıkla uygulanır ve binanın nefes almasını sağlar. Dış cephe boyalarında sıkça tercih edilir.

 

Akrilik Dış Cephe Boyası

 

Binanın dış cephesi boyanırken son katında uygulanan akrilik dış cephe boyası, yüksek alkali dirence sahiptir. Güneş ışınlarına, yağmura, neme ve rüzgâra karşı oldukça dirençlidir. Uygulanması kolay olan bu boya çeşidi, yüksek örtücülük özelliğine sahiptir.

 

Grenli Dış Cephe Boyası

 

Grenli dış cephe boyası su bazlıdır. Bu boya uygulanırken ince yapılı rulo fırça kullanılır. Genellikle mat yapılı olan bu boya kendi kendini yıkama özelliğine sahiptir. Tozu ya da yağmuru yüzeyinde tutmadan temizler. Ayrıca yüzeyin nefes almasına da olanak tanır. Bu boya çeşidi binanın yüzeyine desen vermek için kullanılabilir.

 

Elastik Dış Cephe Boyası

 

Akrilik bazlı elastik dış cephe boyası, çatlamalara ve çeşitli darbelere karşı oldukça dayanıklıdır.
Dış cephe boyası çeşitleri arasından binanın yüzeyine ve binanın güneşe göre konumuna uygun olan tercih edilebilir. Binanın yüzeyinin daha dayanıklı ve uzun ömürlü olması için kullanılan bu boya çeşitlerini pek çok marka bünyesinde bulabilmek mümkündür.

 

Dış Cephe Boyası Fiyatları Nelerdir?

 

Binaların yüzeyinde kullanılan dış cephe boya fiyatları, markadan markaya değişiklik gösterir. Bununla birlikte boya fiyatları; bina dış cephe boya çeşidine, rengine, boyanın yapısına, binanın yüzeyinin büyüklüğüne, boyanın kilogramına ve binanın kat sayısına göre farklılık gösterir. Dış cephe boyası fiyatları yaygınlaşan markalar ve çoğalan çeşitler sayesinde oldukça uygundur. İster toptan ister tekli olarak satın alınabilir.

Dış cephe boyalarının fiyatlarında değişiklik olmasında boyanın uygulanma biçimi de etkilidir. Dış boya çeşitlerinin bazıları farklı uygulama gerektirdiği için fiyatlarında da değişiklik olabilir. Bununla birlikte boyanın özellikleri ve sunduğu avantajlar da fiyatların değişmesine neden olabilir. Dış cephe boyasını uygun fiyatlarla çeşitli yapı marketler aracılığıyla temin etmek mümkündür.

 

Dış Cephe Boyası Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

 

Dış cephe boyası satın alırken dikkat edilmesi gereken pek çok nokta vardır. Binanın uzun ömürlü olması ve güzel görünmesi için kullanılan dış cephe boyasını satın alırken dikkat edilmesi gereken noktalar şu şekildedir:

 

•    Binanın dış cephesini boyamak iç cepheyi ya da diğer alanları boyamaktan daha zordur. Hem renk vermek hem de uygulama yapmak kolay olmadığı için boyanın pigmentasyonunun yüksek olmasına dikkat edilmelidir. Çünkü binanın estetik olarak daha güzel olması ve görünür olması önemlidir.
•    Seçilecek dış cephe boyasının içinde kimyasal madde oranının biraz yüksek olması boyamayı kolaylaştırması için önemlidir. Ayrıca boyanın yüzeye tutunması için de bu noktaya dikkat edilmelidir.
•    Uzun ömürlü boyalar satın alınmalıdır. Çünkü bu boyalar hem daha sağlıklı hem daha dayanıklı hem de ekonomiktir.
•    Dış cephe boya satın alırken yüzeyin durumu iyi tespit edilmelidir. Yüzeyin pürüzlü ya da hasarlı olması dış cephe boyasının daha fazla uygulanmasına neden olacağı için maddi olarak yük getirebilir.
•    Boyanın özelliklerine ve yapısına bakılmalı, hangi sıcaklık derecesinde uygulanması gerektiğine dikkat edilmelidir.
•    Boyanın farklı kimyasallarla, boyalarla ya da suyla karıştırılabilir olmasına dikkat edilmelidir.
•    Güneş ışınlarına, neme ve suya karşı dirençli olan dış cephe boyaları tercih edilmelidir.
•    Boyanın kalıcılık özelliğinin yüksek olmasına dikkat edilmeli ve binanın yüzeyine nefes aldıran boyalar tercih edilmelidir.
•    Boyanın renginin güneşte solmayacak yapıda olmasına dikkat edilmelidir.
•    Fırçayla ya da ruloyla kolay bir şekilde uygulanabilir olması önemlidir.
•    Boyanın sürülmesinin kolay olması açısından esnek yapıda olmasına dikkat edilmelidir.
•    Daha iyi renk vermesi ve boyama işleminin hızlı olması için yapısı kaliteli olmalıdır.

 

Dış cephe boyası seçerken dış cephe boyası renkleri ile ilgili kataloglara göz atmanız önemlidir. Katalogdaki renkle kutunun içindeki rengin aynı olmasına dikkat etmelisiniz. 

 

Sıkça Sorulan Sorular

 

En Çok Tercih Edilen Dış Cephe Boyası Renkleri Hangileridir?

 

Beyaz, bej ve ıhlamur renkleri dış cephede sıkça tercih edilen boya renkleridir.

 

Dış Cephe Boya Markaları Hangileridir?

 

Dyo ve Casati gibi markalar dış cephe boyaları arasında popülerdir.

 

Dış Cephe Boyalar Kaç Litredir?

 

Genel olarak dış cephe boyaları; 15, 2,5 veya 7,5 litre arasında değişir.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR