Hava Kompresörü ve Aksesuarları 

Hava kompresörü, elektrikli ya da dizel motor yardımıyla dışarıda var olan havayı tankın içine dolduran, depolayan ve basınç oluşumuna imkan tanıyan makinelerdir. Bu cihazlar, farklı amaçlar doğrultusunda çeşitli sektörlerde kullanılır. Pek çok mekanik sistemde sıkıştırılmış hava tercih edilir. 

Hava Kompresörü Kullanım Alanları

“Hava kompresörü nedir?” sorusunun cevabı kadar makinenin kullanım alanları da merak edilir. Pek çok insan tarafından tercih edilen bu cihazlar, çeşitli kullanım amaçlarına hizmet eder. Özellikle otomotiv endüstrisinde geniş bir kullanım yelpazesine sahiptir. Araç parçalarının üretilmesinde, boya işlemi uygulamasında ve montaj işlemlerinde air kompresör kullanılır. 

 

İlaç endüstrisinde de kompresörlerden yardım alınmaktadır. Hem hijyen hem de hassasiyet için ilaç malzemelerinin sıkıştırılmasında bu cihazlar uzmanlarca tercih edilir. Ayrıca sterilizasyon sağladığı için ilaçların sertleştirmesinde de güvenle kullanılmaktadır. Tarım, yiyecek- içecek ve demiryolu gibi çeşitli endüstrilerde hava basıncından faydalanılır. 

Hava Kompresörü Özellikleri Nelerdir?

Genel olarak olarak “kompresör nedir?” gaz veya hava gibi sıkıştırılabilir akışkanları basınç altına alarak sıkıştıran makine şeklinde yanıt vermek mümkündür. Farklı endüstriler ve alanlar için geliştirilip üretilen kompresörlerin temel gayesi, gaz basıncını tetiklemektedir. Bu amaç doğrultusunda makineler çeşitlenir. 50 LT kompresör gibi cihazlar üretilir. 50 Litre ibaresi, kompresörün aldığı hava miktarını gösterir. Güçlü ve gaz basıncını daha iyi ayarlayan makinelerin kapasitesi doğru oranda artar. 

 

Kompresörlerde elektrikte kullanılan potansiyel gerilim birimi yani “W” sembolü de çeşitli rakamlarla beraber bulunur. Bir elektrik devresinde bir noktanın diğer noktaya istinaden değişen potansiyel farkı, volt olarak belirtilir. 24 volt hava kompresörü olarak kategorimizde bulabileceğiniz cihazlar, bunlara örnek niteliğindedir. 

Hava Kompresörü Nasıl Çalıştırılır? 

Gaz basıncının sağlanabilmesi için makinenin bir prize takılması gerekir. Elektrik bağlantısını sağladıktan sonra cihazı çalıştırmak için şalteri açmalısınız. Şalter, makinenin en üst bölümünde büyük yazılı olarak yer alacaktır. Bu tuşu kullandıktan sonra gaz basıncının durumunu ölçmek için ibreyi gözlemleyebilirsiniz. 

 

Yeterli gaz miktarına ulaştığını düşünüyorsanız, basıncı sabitleyip makineyi kullanmaya başlayabilirsiniz. Kullanmadan önce test etmeyi de ihmal etmeyin! Cihazın kendinde bulunan hortum, havanın iletiminde sorumludur. İstediğiniz yere tutarak havayı yönlendirebilir, kuvvetini ayarlayabilirsiniz. Cihazla işiniz bittiğinde ve kapatmak istediğinizde şalteri kapatmanız yeterli olacaktır. 

 

Kompresör Çeşitleri Nelerdir? 

Hava kompresörü, farklı amaç ve hizmetler doğrultusunda çeşitli özelliklerle üretilebilen, çeşitlenebilen ürünlerdir. Gazı kaliteli bir şekilde sıkıştırıp sonrasında belli orana sabitleyip dışarı çıkarmaya yarayan cihazlar, başlıca pistonlu, merkezkaç, yer değiştirmeli, jet ve  vidalı kompresör olarak isimlendirilirler. Ayrıca bu makineler, sahip olduğu hazneye göre de ad alabilirler. Bunlar şu şekildedir: 

 
  • 50 litrelik mini kompresör
  • 100 lt kompresör
  • 200 lt kompresör 
 

50 litrelik olan gaz sıkıştırma aygıtları daha çok mini hava kompresörü modelleri arasında yer alır. Minimalist bir dizayna sahip olup taşınabilen ürünlerdir. Endüstriyel alanlardan çok, gündelik kullanım için uygundurlar. Fakat yine de gaz basıncını yüksek kuvvetle sıkıştırırlar. Kompresör çeşitleri bakımından 200 veya 100’lük kompresör, taşınması güç olan cihazlardır. Kaldırmak, bir yere koymak veya mobil olarak kullanmak neredeyse imkansızdır. Bu yüzden mesleki kullanımda, kolaylık açısından 50 litre kompresör daha fazla tercih edilir. 

 

Hais Hava Kompresörü 50 LT ve 24 LT 220W

Almanya'nın köklü teknoloji şirketi Hais tarafından geliştirilen 24’lük ve 50’lik kompresör, pek çok alanda kullanılan bir cihazdır. Tekerlekli tasarımıyla dikkat çeken Hais marka hava kompresörü mini modeli, gaz basıncını en iyi şekilde ayarlamaktadır. 

 

1.5 HP motor gücüne sahip olan bu makineler, 220 W’ye sahiptirler. Rahat kaldırılıp taşınabilen bu ürünler, uzun elektrik kablosu sayesinde ulaşılamayan yerlere kolaylıkla girebilir. 24 litre ve 50 litre olarak iki farklı ürün adıyla satışta olan bu ürünleri erişilebilir hava kompresör fiyatları ile sayfamızda bulabilirsiniz.

Sessiz Hava Kompresörü 

Hava kompresörü, oldukça sesli çalışan makinelerdir. Fişe takıp çalışmaya başladığı andan itibaren yüksek desibel ses şiddetiyle çok sayıda insanı rahatsız edebilir. Ancak bazı cihazlar, sessiz çalışma özelliğine sahip olarak dizayn edilmişlerdir. Gaz basıncını son derece makul bir ses aralığında ayarlayıp çıkaran bu cihazlar, sessiz kompresör olarak adlandırılırlar. Rahat bir çalışma ortamı yaratan sessiz kompresörleri kategorimizde gözlemleyebilirsiniz.  

Yağsız Hava Kompresörü 

Havayı sıkıştırıp daha sonra orantılı bir şekilde tek bir çıkıştan ileten kompresörler, yağsız da çalışabilir. Yağsız çalışan makineler, kullanıcıyı yağ masrafından kurtardığı gibi hijyeni ve temizliği de ön plana çıkarır. Ekstra çabaya gerek kalmadan yağsız küçük kompresör ile istediğiniz işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Bu durum yağ hazinesi bulunmayan makineler için geçerlidir. Cihazınızda yağ haznesi olup olmadığını, satın aldığınız kompresörün üst tarafından gözlemleyebilirsiniz. Yağ haznesi ve koyma yeri en üst kısımda bulunacaktır. 

Elektrikli Hava Kompresörü 

Elektrik akımıyla çalışıp güç ileten, gaz sıkıştıran ve haznesinde toplayan makinelere; elektrikli hava kompresörü adı verilir. Bu kompresörler mazotluların aksine sessiz çalışırlar. Daha konforlu bir çalışma ortamı sağlayan cihazlar, elektrik akımındaki gerilim miktarına göre de ayrıca çeşitlenirler. 12 volt ve 24 volt hava kompresörü voltaj farkının olduğu ürünlerden ikisidir. 

 

24’lük kompresörün sahip olduğu gerilim miktarı daha yüksektir. Bu, makinenin daha güçlü çalışabilmesine olanak tanırken gaz basınç kalitesini de arttırır. Diğer tüm hava basıncı ayarlayan aygıtlarda olduğu gibi elektrikli makineler de çeşitli endüstrilerde kullanılabilir. 24 veya 12 volt hava kompresörü kullanılacağı alana göre tercih edilebilir. 

Hava Kompresör Fiyatları 

Hava kompresör fiyatları oldukça çeşitlidir. Ürünün özelliklerine, tasarımına ve sahip olduğu güce istinaden fiyatı artabilir. Aynı şekilde makinenin çalışma prensibi de değerinin belirlenmesinde etkili olan unsurlardan bir tanesidir. Kompresör fiyatları hakkında detaylı bilgi edinmek isterseniz kategorimizi inceleyebilirsiniz. Sayfamızda hava kompresörü 50 lt ve diğer kapasitelerdeki cihazlar hakkında fiyat ve özellik bilgilerini detaylıca görebilirsiniz. 

Çeşitli ürünler için elektrikli el aletleri kategorimizi inceleyebilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Hava kompresörü nedir ne işe yarar? 

Hava kompresörü, elektrikli veyahut mazotlu motorlar yardımıyla dışardaki havayı tanka depolayan, bunu belli bir miktarda sıkıştıran daha sonra orantılı bir şekilde dışarı aktaran cihazlardır. Temiz, hijyenik bir hava sağlayan kompresörler; çeşitli endüstriyel alanlarda kullanılır. 

Kaç çeşit kompresör var? 

Çalışma prensibine hava kompresörü altı başlık etrafında toplanabilir. Bunlar; pistonlu, vidalı, merkezkaç, dönel pozitif, eksenel akımlı ve jet kompresörlerdir. Ayrıca 12 volt 24 volt kompresör gibi volt derecesi ve kapasitelerine göre de çeşitlenirler. 

Hava Kompresöre Kaç Lira 

Kompresörler; tank haznesine, çalışma prensibine, motor gücüne ve voltajına göre fiyatlanırlar. Ürünün piyasa durumu, üretildiği ülke ve sahip olduğu lisanslar da fiyatta belirleyici unsurlardan sayılır. 

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR