Matkap
Matkap, sert yüzeylerin delinmesi amacıyla kullanılan aletlere verilen isimdir. Özellikle günlük hayatta tadilat gerektiren işler için kullanılır. Kullanımı, ihtiyaca göre bazen amatör bazen de profesyonel şekilde gerçekleşmektedir. Diğer yandan kullanım alanına göre birçok farklı çeşit bulunur. Günümüzde tadilat için en çok kullanılan aletler arasında matkaplar yerini almaktadır.
Matkap kullanımlarının her biri farklı alanlara göre değişir. Bazıları sert yüzeylerde delik açmak için kullanılır. Yine, bulunan deliği genişletilmesi amacıyla kullanılan modeller de mevcuttur. Aynı zamanda zemine göre matkap çeşitleri farklılık gösterir. Örneğin, ahşap zeminde kullanacağınız matkapla beton bir zeminde kullanılan aynı değildir. Bu iki çeşit, zemine uygun olarak tasarlanmıştır ve doğru yerde kullanılmadığında yetersiz kalır.
Delik açmanın yanı sıra vidalama için de matkaplar vardır ve oldukça kolay bir şekilde kullanılır. Sadece elinizde sektirmemeye dikkat etmeniz yeterlidir. Ancak delik açma işleminde kullanılan matkaplarda daha özenli davranmak gerekir. Duvarınıza açacağınız deliğin yeri burada çok önemlidir. Çünkü deleceğiniz yerin arkasından su borusu geçebilir. Gerekli kontrolleri yaparak delme işlemini gerçekleştirmelisiniz.
İster duvar delmek ister vidalama için olsun Tedarik Adam mağazamızda ihtiyacınıza uygun matkap modelini bulabilirsiniz. Tüm matkaplarımız tamamen kalitelidir. Bu nedenle tadilat işlemleriniz sırasında herhangi bir sorun yaşamadan kullanabilirsiniz. Uzun süre boyunca kullanıma uygundur. Yani, bir defa kullandıktan sonra direkt bozulma gibi bir durumla karşı karşıya kalmazsınız.
Matkap Çeşitleri Nelerdir?
Söz konusu matkap çeşitleri olduğunda birçok farklı model sayılabilir. Amacına göre matkapların yanı sıra farklı modeller vardır. Aşağıdaki listede bu çeşitlerden bazılarını görmeniz mümkündür:
- Darbeli Matkaplar
- Darbesiz Matkaplar
- Akülü Matkaplar
Amacınıza en uygun matkabı alarak işlemlerinizi kısa bir süre içinde tamamlayabilirsiniz. Her ürünü kolay bir şekilde kullanma şansınız vardır.
Darbeli Matkap
Matkaplar arasında bulunan darbeli matkap, sert malzemeye delme işlemi için uygulanır. Bu işlem esnasında dönme işlevine sahiptir ve ileri geri hareketler yapar. Böylece delme işlemi çok daha kolay ve hızlı şekilde gerçekleşir. Özellikle dayanıklı ve sert metal malzemelerin delinmesi gerekiyorsa, tercihinizi darbeli matkaplardan yana kullanmanız gerekir.
Darbesiz Matkap
Darbesiz matkap, delme işlemi sırasında yüzeye bir darbe uygulamaz. Sadece dönerek yüzeyin delinmesini sağlar. Evdeki basit işleriniz için bu modeli kullanmanız mümkündür. Yüksek devir sayısına sahip olan matkapla sert yüzeyler de delinebilir. Bu matkap; şarjlı, şarjsız, akülü gibi birçok farklı çeşide sahiptir.
Akülü Matkap
Şarjlı olarak bilinen akülü matkap, kabloyla çalışmayan çeşitlerdir. Kablo ve prizin olmadığı yerde bu model kullanılır. Aynı zamanda taşınabilir olmasından dolayı pratiklik sağlar. Fakat aküsünün uzun süre dayanması önem arz eder. Kısa sürede akü bittiğinde işleriniz yarım kalabilir. Tedarik Adam firmamızdan işlerinizi yarım bırakmayacak akülü matkapları bulmanız mümkündür.
Matkap Fiyatları Nelerdir?
Fiyatlar, firmadan firmaya göre değişiklik gösterir. Size en uygun fiyatı bulmak için firma araştırması yapmalısınız. Bu esnada güvenilir mağaza seçmeniz çok önemlidir. Aksi takdirde matkap kısa bir süre içinde bozulabilir. Böyle bir durumla karşılaşmak, işlerinizi yarım bırakır ve size maddi açıdan zarar verir. Kaliteli ürünleri sunan bir firmayla işlemlerinizi daha iyi şekilde yapabilirsiniz.
Söz konusu matkap fiyatları olduğunda matkabın çeşidi de fiyatı değiştirir. Kullanım yerine uygun olarak alacağınız matkabın fiyatı, darbeli, darbesiz, akülü gibi modellere göre değişir. Aynı zamanda matkabın markası, fiyat değişimi konusunda bir diğer faktördür. İyi bir markayla sorunsuz bir şekilde işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
Biz Tedarik Adam olarak uzun zamandan beri ürünlerimizle alakalı kalitemizi kanıtladık. Elektrikli El Aletleri sizin için uygun fiyatlı matkap seçenekleri sunuyoruz. Bütçenizi çok fazla zorlamadan dilediğiniz matkabı satın alabilirsiniz.
Sizi memnun etmek için kaliteli ürünlerimizi, uygun fiyat seçenekleriyle sunmaya özen gösteriyoruz. Hemen online ödeme seçenekleriyle sipariş oluşturarak kısa süre içinde teslim alma şansınız vardır. Ürünümüzü aldıktan sonra pişman olmayacağınızı garanti ediyoruz.
Matkap Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?
Doğru matkabı bulabilmek için bazı konulara önem göstermeniz gerekiyor. Bu sayede kıyaslama yaparak gerçekten işinize yarayacak bir matkap almanız mümkündür. Dikkat etmeniz gerekenler ise aşağıda bulunan listede yer alıyor:
- Matkabın ucuna takılan parçanın adı mandrendir. Mandrenler, anahtarlı ve anahtarsız olmak üzere iki seçeneğe sahiptir. Anahtarlı modelleri, bir anahtar yardımıyla takarken anahtarsız modeller, daha pratik biçimde takılır.
- Şarjlı matkapların volt gücünün yüksek olması, daha hızlı bir delme işlemi gerçekleştirmenizi sağlar.
- Kablolu matkaplarda watt gücüne göre seçim yapmanız gerekir. Genellikle 500-800 watt arası iyi bir delme işlemi için yeterlidir.
- Akülü matkapların ömrünü amper belirler. Bu nedenle yüksek ampere sahip olan matkaplar, çok daha uzun şarj ömrüne sahiptir.
- Matkabın döndürme hızı olan tork, devir sayısını ifade eder. Genellikle ev işlerinde 1300 devir yeterlidir. Ancak sert yüzeyler için 3800 devir olan aletlerin kullanması önerilir.
Yukarıdakileri göz önüne alarak işlerinizi kolayca yapabileceğiniz matkap modelini tercih edebilirsiniz. Böylece hiçbir sorun yaşamadan delme, vidalama gibi işlerinizi tamamlamanız mümkündür.
Sıkça Sorulan Sorular
Matkap Nedir Nerelerde Kullanılır?
Delme ve vidalama işlemini yapan alete matkap adı verilir. Genellikle tadilat işleri için inşaatlarda, evlerde kullanılır.
Matkap ile Vidalama Yapılır mı?
Evet, matkabın modeline göre vidalama işlemi yapılabilir. Örneğin, yüksek devirli darbesiz matkapla sert yüzeyi vidalamanız mümkündür.
Matkap Nasıl Çalışır?
Modeline göre matkaplar, kablolu, kablosuz olarak ikiye ayrılır. Ayrıca darbeli ve darbesiz seçenekler de vardır. Her birinin çalışma stili özelliklerine göre değişiklik gösterir.